Kære Augusta | 3

SONY DSC

Kære Augusta,

Du bliver så hurtigt stor og kan så mange ting. Nu kan du holde hoved selv, sidde rank på skødet og ligge i land tid på maven uden at blive utilfreds. Smil får vi også flere og flere af, og du har én enkelt gang skraldgrinet, så far og jeg fik tårer i øjnene af at grine sammen med dig. Det var en ren fornøjelse. Du mærker på alt, rækker ud efter legetøjet med dine hænder og gumler på dine knytnæver. Alt skal smages og kigges på. Intet mindre. Du er skøn, stille og rolig – for det meste. Bølgerne kan også godt gå højt. Du giver i højere og højere grad udtryk for, når du er utilfreds med noget, keder dig eller er træt. Og det foregår med skrig og skrål. Bliver du rigtig ked af det, stikker du underlæben ud og hulker inderligt. Er du både træt og sulten på samme tid, er du næsten helt utrøstelig og vil hverken spise eller falde til ro. Det kan godt tage på kræfterne og tålmodigheden.

Man kan i hvert fald ikke sige andet, end at du er en viljestærk og bestemt lille dame, som har din helt din helt egen mening om, hvad der skal foregå. For det meste vil du gerne hoppe. Hoppe, hoppe og hoppe. Du bliver aldrig træt af det. Er du ked af det, er det eneste der skal til en lille hoppetur foran spejlet på badeværelset. Så sender du store smil til dit eget spejlbillede og hviner af begejstring.

SONY DSC

SONY DSC

Sådan ser vores liv ud, nu hvor du er blevet 3 måneder gammel. Du vågner som regel mellem kl. 07:30 og 08:00 – alt efter hvornår på natten, du har været vågen – og er klar til at spise. Det er stadig en kamp at få maden hældt i dig, og nogle dage er bedre end andre. Jeg har dig mistænkt for enten at have ondt i maven. Nogle dage kan spise du  en hel liter og andre dage spiser du næsten ingenting; heller ikke selvom du virker sulten. Det er lidt ligesom om måltiderne ikke rigtig siger dig noget, og du vil meget hellere lege og kigge og pludre – eller bare være overtræt og brokke dig. Heldigvis er jeg holdt op med at bekymre mig om, om du får nok mad. Dit lille hoved bliver rundere og rundere og kinderne fastere og fastere, og der er ingen tvivl om, at kiloene sætter sig hvor de skal. Du ligner mere og mere en rigtig lille baby. Men måske er du bare træt af den ensformige kost? Det bliver snart bedre, håber jeg. Om bare en lille måned kan du allerede så småt begynde at spise mos, og det bliver spændende at se, hvad du siger til det.

Når du har spist og leget, hygget og fået en tør ble på, er du klar til at tage en formiddagslur. Det er meget forskelligt hvornår og hvor længe luren indfinder sig, men vi føler os frem. Du begynder som regel at gabe og få blanke øjne, når trætheden sætter ind sig – og så kommer du ind i din vugge. Du er god til selv at falde i søvn, men på de urolige dage hjælper det at holde hånden på siden af dit hoved og ae din pande og næseryg med fingrene. Dét elsker du. Og så slapper du så dejlig meget af. Du mærker også dig selv i hele ansigtet med dine egne små hænder, og falder tit i søvn med den ene hånd på ansigtet. Det ser så sødt ud. Du ligner én der er faldet i søvn, mens du har tænkt store tanker. Og det gør du sikkert også. Lige for tiden sover du meget sporadisk. Tidligere kunne jeg regne med, at du sov i flere timer i streg, men nu sover du i alt fra 20 minutter til 4 timer. Det må være det der tigerspring, som har sat sine spor. Jeg har i hvert fald læst et sted, at en babys søvnrytme ændre sig ved 3 måneders alderen. Om ikke andet kan jeg konstatere, at du har erstattet de få lange lurer med nogle flere korte, og at du er mere opmærksom, når du er vågen.

Når du vågner fra din formiddagslur får du tilbudt en flaske, og måske kører vi en tur i barnevognen. Det kommer meget an på din spiselyst. Du kan sagtens ligge i barnevognen og observere trætoppe og skygger og underholde dig selv. Andre dage bliver vi indendørs og leger og øver i at ligge på maven. Det varierer lidt, hvornår du sover eftermiddagslur. Nogle gange tager du flere korte lurer og andre gange en lang én. Jeg ville nogle gange ønske, at du kunne finde ro og falde i søvn, mens du lå i mine arme, men du vil helst ligge for dig selv. Du er generelt ikke meget for at blive holdt i liggende stilling – du vil helst sidde eller stå på tæer, så du frit kan følge med i , hvad der sker omkring dig. Hvis man skal være så heldig at hyggeputte med dig, er det som regel sen aften eller tidlig morgen, hvor du er meget træt og mæt eller dejlig morgenfrisk.

Sidst på dagen kommer du i bad. Det elsker du stadig og du fylder næsten hele badekarret nu. Du går tidligere i seng om aftenen, nogle gange kl. 21:00 og andre gange lidt senere. Det kommer altid helt an på, hvornår du får spist og hvor meget. En enkelt nat sov du helt fra kl. 21:00 til 06:30 om morgenen – men indtil videre har det kun været en engangsforestilling. Du er stadig oppe én gang hver nat (vi ved godt, vi er heldige), ligesom du har været fra starten. Jeg vågner ligeså snart du rører på dig og mosler rundt i din vugge. Far vågner kun, hvis du græder.

Jeg har ladet mig fortælle, at de første 3 måneder af de liv er de sværeste, hårdeste og mest udmattende. Alt taget i betragtning, synes jeg nu, der har været langt flere gode dage end dårlige, og du lader til at trives. I hvert fald trives vi godt med dig, og du spreder glæde og smil. Især din mormor er helt vild med dig, og hun har passet dig en hel aften for første gang. Det tog du rigtig pænt.

Det er pludselig blevet så svært at huske livet før du kom til, og tiden flyver af sted. Dagene er korte og ugerne lange. Du er næsten blevet dobbelt så stor, som da vi mødte dig første gang. Og du er så kær. Jeg glæder mig til at se, hvad næste måned byder på.

Elsker dig.

Mor heart copy

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s