DIY: Uro af filtbolde

Det er meget længe siden, jeg sidst har kastet mig ud i et kreativt hygge-projekt, som ikke havde noget at gøre med lejlighed – og jeg er bestemt ikke nogen håndarbejdshaj!!! Faktisk holder jeg mig helst langt væk fra symaskiner og strikkepinde. Men ikke desto mindre har jeg alligevel fået lyst til at give mig i kast med et par projekter inden vores lille guldklump kommer til verden. Og ja, man kan vel sige, jeg er gået i nesting-mode.

Det her projekt har jeg ville lave længe – en uro af filt. Jeg kan egentlig ikke huske, hvor jeg fik ideen fra, men jeg ribbede hylderne hos Søstrene Grene for noget tid siden, da jeg så, de havde filtbolde i alverdens skønne farver til næsten ingen penge – og nu fik jeg så endelig taget mig sammen til at få gjort noget ved ideen. Her er resultatet og en opsummering af fremgangsmetoden (just in case der er flere filtglade gør-det-selv entusiaster derude, der følger med).

Materialer:

Filtbolde/filtkugler i forskellige farver

Trækugler

Plastring eller lign. med huller (jeg valgte en tynd ring af plastik fordi den næsten ikke vejer noget)

Kraftig, gennemsigtig snor og nål

Limpistol

SONY DSC

1. Fremgangsmåden er ret simpel. Klip snore i forskellige længder og fastgør små trækugler i enderne af hver snor. Derefter trækkes filtboldene på snorene – bind en knude de steder, hvor boldene skal sidde. Plastringen fra Panduro har 16 huller, men jeg valgte kun at bruge 8 af dem.

SONY DSC

2. Tilfør en lille klat lim med en limpistol på hver af de knuder, du har bundet. Både dem på trækuglerne og på selve snoren. Den gennemsigtige tråd er meget glat, så limen sikrer, at knuderne ikke går op.

3. Bind snorene med bolde fast på plastringen og lim knuderne fast.

4. Klip yderligere 8 snore. Disse bindes fast i de resterende huller. Tricket er at få uroen til at hænge lige inden man binder alle snorene sammen i en knude. Enderne på snorene kan samles i en løkke, som fastgøres med en træperle og en klat lim eller to.

5. Inden jeg fastgjorde løkken, tilføjede jeg en 9. snor med filtbolde i midten af uroen, som hænger fra den knude, som binder det hele sammen.

SONY DSC

Og voila – en rigtig farverig uro. Min plan er at vikle noget farvet snor, bånd eller garn rundt om plastringen for at skjule knuderne (selvom de næsten ikke er synlige), men jeg har stadig ikke besluttet mig for en farve – så indtil videre bliver den som den er. Nu mangler den bare et sted at hænge 🙂

SONY DSC

Reklamer

3 comments

  1. Pingback: Lir til loftet | VOKSEVERK
  2. dani :)

    this is so fun! as soon as we move out of this dumpy apartment we’re living in and actually have a nursery, i’m planning on ripping off this idea 🙂 thank you much.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s