Spicy suppe af kartofler og porre

Mmm… Kartofler og porre blandet sammen i en herlig suppe! Absolut en af mine favoritter, når det kommer til suppe at varme sig på i efterårskulden.

Ingredienser (ca. 6 pers.):

2 store porrer

1 løg

4 – 5 store kartofler med skræl

2 gulerødder

1/2 tsk karry

1/4 eller 1/2 tsk chilipulver (afhængig af, hvor spicy det skal være)

1 liter hønseboullion

Mælk

Fremgangsmetode:

Rens porre, kartofler (helst med skræl) og gulerødder og skær det hele i nogenlunde lige store stykker. Hak løget og smelt en klat smør i en stor gryde sammen med ca. 1 spsk olivenolie. Kom derefter løg, kartofler, gulerødder og porre i gryden og tilsæt salt, peber, karry og chilipulver og rør godt rundt. Lad det stå på medium varme i ca. 3-4 minutter.

Tilsæt hønseboullion og bring i kog. Lad derefter grønsagerne simre, til de er møre. Sluk for varmen og blend det hele i gryden med en stavblender eller i en alm. blender. Spæd til med mælk indtil suppen får den ønske cremede konsistens. Den må gerne være lidt tyk.

Servér med en klat creme fraiche (eller neutral yogurt) og et par skiver bacon eller ristede mandler.

Bon appetit!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s