Fransk løgsuppe

Så blev det tid til at krydse “fransk løgsuppe” af min suppeliste. Jeg nåede at smage en del forskellige variationer af fransk løgsuppe, da jeg boede i frankrig, men denne her originale opskrift er – efter min mening – den bedste. Det kræver ikke særlig meget forberedelse, og suppen laver stort set sig selv. Bon appetit!

Ingredienser (ca. 4 serveringer)

6 store løg

70 g smør

1 l vand

1 dl oksefond

1 knivsspids salt

Timian

1 tsk sukker

150-200 g revet ost

Fremgangsmåde:

Smelt smørret på en stor pande og snit løgene i tynde løgringe (eller brug en mandolin/ foodprocessor). Smid løgene på panden og tilsæt salt og sukker. Lad dem karamellisere på medium varme i omkring 40 minutter. De må for alt i verden ikke brænde på, så pas på varmen.

Når løgene er brunede, skru yderligere ned for varmen og lad dem karamellisere i 10-15 minutter længere, så de får en mørk, gylden farve (det er det, som giver den gode smag). Når løgene er færdige, put dem i en gryde sammen med timian og tilsæt 1 l kogende vand og 1 dl oksefond/bullion. Lad suppen simre, indtil den er klar til servering.

 

Tænd ovnen på 150 grader. Fordel suppen i ovnfaste skåle og anret en håndfuld ost på toppen af hver skål. Sæt dem ind i den forvarmede ovn, indtil osten er gylden og let brun. Servér med baguettes/kuvertbrød.

ELLER

Tænd ovnen på 150 grader. Skær skiver af baguettes/kuvertbrød og rist dem i ovnen til de er sprøde. Fordel suppen i ovnfaste skåle og placér 1-2 stk brød i hver suppeskål og anret en håndfuld ost på toppen. Sæt dem ind i ovnen, indtil osten er gylden og let brun.

BON APPETIT!

Reklamer

2 comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s